3 essentiële lichaamstaal tips om vrouwen aan te spreken

Posted on by in Versiertrucs

3 Basistips voor Lichaamstaal

Lichaamstaal speelt een belangrijke rol bij het versieren van vrouwen. Je kunt nog zulke mooie versiertechnieken gebruiken maar zonder gebruik te maken van de juiste lichaamstaal daalt je succespercentage aanzienlijk. Vrouwen kunnen namelijk heel gevoelig zijn voor lichaamstaal en reageren meestal sterk op non-verbale communicatie.

Lichaamstaal gaat diep. Heel diep. Ik wil je in dit artikel niet overladen met de vele lichaamstaaltips en trucs waarmee je vrouwen beter kunt versieren. Er zijn wel 3 hele simpele basistips die jouw lichaamstaal gegarandeerd bevorderen wanneer je in gesprek bent met een vrouw.

Een van de belangrijkste versiertips die ik meegeef bij vrouwen versieren is om niet overduidelijk te laten merken dat je iets van plan bent. Ik zeg vaak ook: “Een man die goed kan omgaan met vrouwen is makkelijk te herkennen maar minder goed te spotten”.

Kijk de eerstvolgende keer maar eens rond in een bar of club. Spot de mannen waar je overduidelijk kan zien dat zij vrouwen aan het versieren zijn. Nou, ik kan je zeggen dat ze waarschijnlijk weinig kans maken 🙂

Het is lastig om je lichaam onder controle te houden wanneer je tegenover een leuke vrouw staat. Je lichaam gaat als het ware over op automatische piloot. Je bewegingen komen zenuwachtig over, de verkeerde woorden komen uit je mond en het zweet begint zichtbaar over je voorhoofd naar beneden te druppelen.

Komt het je bekend voor? Knoop dan de onderstaande lichaamstaaltips goed tussen je oren. Het heeft mij geholpen om me beter bewust te worden van m’n eigen lichaamstaal tijdens een gesprek. Ik gedraag me nu niet meer zenuwachtig en praat met veel meer zelvertrouwen tegen een vrouw!

Lichaamstaal Tip 1 – Let op je houding

Lichaamstaal - Juiste HoudingDeze tip is al vaker voorbij gekomen op Vrouwen Versieren XL. Ik vind dit persoonlijk ook een van de basisregels. Rug recht en je borst een beetje naar voren.

Met een goede houding straal je veel meer zelfvertrouwen uit. Je komt op een vrouw over als sterk en gezond, precies wat zij willen! Mannen met een rechte houding zijn over het algemeen aantrekkelijker. Het is sowieso beter voor je lichaam en je traint daarnaast ook de spieren in je onderrug.

Oefening / Tip: Let iedere keer op je houding wanneer je tegen iemand praat (of het nu een vriend of je moeder is). Door dit iedere keer te doen kun je er makkelijker een gewoonte van maken om een rechte houding aan te nemen.

Lichaamstaal Tip 2 – Houd controle over je handen

Lichaamstaal - Bewegen met je handenBen jij iemand die met je handen van links naar rechts zwaait wanneer je aan het praten bent?

Je handen kunnen namelijk de grootste hindernis zijn wanneer je met een vrouwen aan het praten bent. Ik weet hoe dit is want zelf praat ik ook veel met m’n handen. Je handen kunnen echter veel van je verraden…

Nervositeit straalt namelijk vaak ook door naar je handen en vingers. Je kunt dit aan je zien als je bijvoorbeeld gaat wrijven in je handen of trillen met je vingers. Je hebt dit vaak zelf niet in de gaten… totdat het te laat is.

Er is echter een simpele methode om dit onder controle te houden. Door je duimen in je achterzak te steken voorkom je dat je automatisch met je handen gaat praten. Door deze houding ga je ook op een natuurlijke manier je borst naar voren duwen (zie lichaamstaaltip 1) waardoor je duidelijker gaat praten.

Oefening / Tip: Een goede manier om je handen onder controle te houden is door je duimen in je achterzak te steken.  Om te oefenen kun je proberen steeds je duimen in je achterzak te steken op het moment wanneer je met iemand in gesprek raakt.

Lichaamstaal Tip 3 – Houd oogcontact

Vrouwen Versieren en OogcontactZe zeggen dat je iemand verliefd op je kunt maken door elkaar 1 minuut lang recht in de ogen aan te kijken. Of je dit gelooft laat ik aan jou over…

Wat ik wel weet is dat oogcontact ontzettend intens kan werken. Veel mensen vinden het lastig om iemand recht in de ogen aan te kijken. Probeer het maar eens bij iemand, je zal zien dat het niet makkelijk is.

Iemand recht in de ogen aankijken wekt namelijk een ongemakkelijk gevoel op. Daarom kijken mensen elkaar vaak niet lang recht in de ogen aan wanneer ze aan het praten zijn.

Het is daarom juist belangrijk om hier op te letten. Kijk een vrouw recht in de ogen aan wanneer je tegen haar praat. Probeer dit niet de hele tijd te doen want dan kun je intimiderend overkomen. Houd ongeveer 70% oogcontact, dit is het meest comfortabel voor de meeste vrouwen.

Oefening / Tip: Heb je zelf moeite om oogcontact houden? Probeer je dan te concentreren op 1 oog i.p.v. allebei. Hierdoor raak je zelf minder snel afgeleid.

Succes met mijn tips voor lichaamstaal om vrouwen aan te spreken!

Donovan Vrouwen Versieren XL

3 Responses to “3 essentiële lichaamstaal tips om vrouwen aan te spreken”

 1. Herman

  27. Jul, 2013

  Het is volledig de waarheid, maar je moet wel een proef konintje hebben…..

  Gr.

  • Lance

   29. Jan, 2014

   Cas Posted on En wie zou het dan beter kunnen doen? Die Ueberasshole van de SGP? Die laat vruweon niet eens aan het woord

 2. Harro

  09. Apr, 2014

  hahhaa, 70% oogcontact, en 30% borsten….. hahahahaha